Liito-oravat liikkuvat öisin. Ne liitävät puusta toiseen ja välttävät maahan laskeutumista. Ne rakentavat pesänsä tikankoloon tai pönttöön. Liito-oravat tuovat pesään isot ruokavarastot talvea varten. Ne saavat kesällä 1-5 poikasta.

Liito-oravan ruokavalio on kasvipainotteinen. Talvella ne syövät lehtipuiden norkkoja ja silmuja. Kesällä silmuja, lehtiä, kukintoja ja hyönteisiä.

Parikkalassa liito-oravia esiintyy koko kunnan alueella. Liito-orava voi elää metsissä, joissa on sopivia koloja ja ravintoa tarjoavia lehtipuita.

  Nimi: Liito-orava
Tieteellinen nimi: Pteromys volans
Suku: liito-oravat
Heimo: oravat
Tuntomerkit:

Liito-orava on oravaa pienempi. Sillä ei ole korvatupsuja ja sen turkki on helmenharmaa. Etu-ja takajalkaa yhdistää liitopoimut. Liito-oravakin voi elää yli kymmenvuotiaaksi.