Metsäjänikset viihtyvät parhaiten metsien laitamilla, pensaikkoisilla alueilla. Ne liikkuvaat yleensä yön hämärässä ja päivät ne nukkuvat piilossa.

Kesällä ne syövät heiniä, syksyisin varpuja ja paksun lumen aikana lehtipuiden kaarnaa.

Jänikset eivät tee pesää poikasille, vaan ne ovat maastossa siellä täällä. Emo käy imettämässä poikasia kerran päivässä parin viikon ajan. Maastossa yksinään oleva poikanen ei siis ole hylätty. Poikaseen ei saa koskea!
Nimi: Metsäjänis
Tieteellinen nimi: Lepus timidus
Suku: jänikset
Heimo: jänikset
Tuntomerkit:
Metsäjäniksen voi erottaa rusakosta seuraavien tuntomerkkien perusteella: talvella valkoinen, korvat ulottuvat eteen taivutettuna vain kuonon kärkeen asti. Häntä lyhyt ja aina valkoinen. Metsäjänis on noin puolen metrin pituinen ja painaa muutaman kilon.