Karhut liikkuvat mieluiten öisin. Omissa oloissaan ne tassuttelevat rauhallisesti, mutta säikytettynä ne voivat juosta todella nopeasti karkuun.

Karhu on kaikkiruokainen. Ne syövät marjoja, lehtiä, juuria, pikkueläimiä, muurahaisten koteloita ja lihaa. Syksyisin ne lihottavat itseään syömällä suuria määriä marjoja.

  Nimi: Karhu
Tieteellinen nimi: Ursus arctos
Suku: karhut
Heimo: Karhueläimet
Tuntomerkit:
Karhu voi olla yli kaksi ja puoli metriä pitkä, ja painaa yli 250 kiloa. Urokset ovat naaraita suurempia. Karhujen väritys vaihtelee vaaleanruskeasta lähes mustaan.

Karhunpennut syntyvät oravan kokoisina keskitalvella. Emo imettää niitä koko kevättalven ajan ja keväällä pesästä kömpii pienen koiran kokoinen pentu tai kaksi.