Ilvestä tavataan koko Parikkalan alueella. Eniten niitä on kallioisilla seuduilla.

Ilves synnyttää toukokuun lopulla 2-3 pentua.
Nimi: Ilves
Tieteellinen nimi: Lynx lynx
Suku: Ilvekset
Heimo: Kissaeläimet
Tuntomerkit:
Ilves on ainoa Suomessa tavattava kissaeläin. Turkki on kellertävä pienten täplien kirjoma. Häntä on lyhyt. Korvissa ja hännässä on musta tupsu. Ilves painaa maksimissaan 25 kiloa ja on reilun metrin mittainen.

Ilvekset liikkuvat mieluiten hämärissä. Ne kiipeilevät taitavasti ja juoksevat tarvittaessa lujaa. Ilves syö eläinravintoa.