Hirviä tavataan koko Parikkalan alueella. Hirvet liikkuvat mieluiten hämärissä. Kesällä ne liikkuvat yksittäin, mutta talvehtimispaikoilla ne saattavat kerääntyä laumoiksi.

Vasat syntyvät alukesällä. Vasat seuraavat emoaan seuraavien vasojen syntymään asti. Hirvilehmät puolustavat vasojaan agressiivisesti.
Nimi: Hirvi
Tieteellinen nimi: Alces alces
Suku: Hirvet
Heimo: Hirvieläimet
Tuntomerkit:
Hirvi on suurin hirvieläin. Sen ruumis voi olla yli kaksi ja puolimetrinen, ja iso sonni voi painaa 500 kiloa! Vain uroksilla on sarvet. Jalat ovat vaaleat.

Hirvet syövät kesällä heinää ja viljaa, puiden ja pensaiden lehtiä sekä lumpeen lehtiä ja varsia. Talvella ruokavaliona ovat lehtipuiden oksat, puiden kuori ja nuorten mäntyjen vuosikasvaimet.