Syö enimmäkseen pikkunisäkkäitä, kaloja ja sammakoita, mutta voi iskeä lintuunkin. On kuulunut Suomen pesimälajistoon vasta sata vuotta, nykyisin Etelä- ja Keski-Suomen ruovikoissa löytyy 700 reviiriä. Parikkalan kanta kolmisenkymmentä paria, joista kymmenkunta on ollut Siikalahdella. Nykyisin Siikalahdella on vain muutama pari. Palaa huhtikuussa ja lähtee elo-syyskuussa Välimeren ympäristöön ja trooppiseen Afrikkaan.

Nimi: Ruskosuohaukka
Tieteellinen nimi: Circus aeruginosus
Suku: haukat
Heimo: päiväpetolinnut
Tuntomerkit:

Varista isompi, suurin suohaukkamme. Enimmäkseen tummanruskea, mutta koiraan pää ja hartiat kellanvaaleat, vatsa kellertävän ruskea, siivenkärjet mustat, siipisulat ja pyrstö vaaleanharmaat. Naaraan päälaki, hartiat ja kurkku vaaleat. Lentää yleensä matalalla rauhallisin siiveniskuin ja liidellen siivet edestäpäin katsottuna lievässä V-asennossa. Soidinaikana koiras vinkuu soidinlennollaan kimeästi ”kyii”.