Syö mm. hyönteisten toukkia. Pesii sekä Parikkalassa että koko maassa melko harvalukuisena monenlaisissa metsissä. Loispesijä, joka munii pikkulintujen pesiin, Suomessa yleisin isäntälaji on leppälintu. Taantunut viime aikoina, nykykanta n. 50 000 koirasta. Meillä toukokuusta syyskuuhun, talvehtii trooppisessa Afrikassa.

Nimi: Käki
Tieteellinen nimi: Cuculus canorus
Suku: käet
Heimo: käkilinnut
Tuntomerkit:

Pienen haukan kokoinen ja oloinen, pitkäpyrstöinen ja teräväsiipinen. Selkäpuoli ja rinta harmaat, vatsa valkea kapein mustin poikkiraidoin. Osa naaraista harmaan sijasta punaruskeita. Laulu kaikille tuttu kauaskuuluva ”kuk-kuu”. Naaraan ääni häpeilemätön pulina.