Supikoirat asustavat perhekunnittain kosteikkojen ja järvien rannalla. Pesänsä ne tekevät onkaloon, juurakon alle, ladon alle tai muuhun vastaavaan paikkaan. Supikoirat liikkuvat öisin ja silloin ne etsivät ruuakseen pikkueläimiä, raatoja, lintujen munia tai hedelmiä.

Supikoira on yleinen Parikkalassa. Supikoira on alun perin Aasiasta. Sitä istutettiin Länsi-Venäjälle, mistä laji on myöhemmin levittäytynyt.
Nimi: Supikoira
Tieteellinen nimi: Neyctereutes procyonoides
Suku: supikoirat
Heimo: koiraeläimet
Tuntomerkit:
Supikoira on pienen koiran kokoinen, paksuturkkinen ja matalajalkainen eläin. Naama on musta ja harmaiden pitkien reunustama. Korvat ovat pienet ja pyöreät.