Pesii havupuuvaltaisissa metsissä etenkin Pohjois-Suomessa. Kanta-arvio 20 000 paria. Parikkalan seudulla harvinainen pesimäaikaan, mutta talvisaikaan runsaina pihlajamarjavuosina ajoittain hyvin näkyvä isoissa parvissa. Parikkalan parhaimmissa kerääntymissä voi tällöin olla tuhatkin tilheä. Muuttaa marjatilanteen mukaan joskus Välimeren alueelle saakka.

Nimi: Tilhi
Tieteellinen nimi: Bombycilla garrulus
Suku: tilhet
Heimo: varpuslinnut
Tuntomerkit:

Kottaraisen kokoinen ja muotoinen. Päälaella pitkä töyhtö. Ruumis vaaleanharmaanpunainen, alaperä ruosteenruskea ja leukalappu musta. Tummassa pyrstössä keltainen kärkivyö. Lentää tiheissä parvissa kottaraisen tavoin. Kutsuääni helisevä ”sirrrr”.