Pesii koko maassa kuivilla avomailla paikoin melko yleisenä. Kanta taantunut, nykykanta n. 300 000 paria. Parikkalassa melko harvalukuinen. Saapuu huhtikuussa, lähtee takaisin Afrikkaan viimeistään lokakuussa. Uhanalaisuusluokituksena vaarantunut.

Nimi: Kivitasku
Tieteellinen nimi: Oenanthe oenanthe
Suku: rastaat
Heimo: varpuslinnut
Tuntomerkit:

Talitiaisen kokoinen, pullea hyönteissyöjä. Mustat siivet, harmaa selkä ja valkea vatsapuoli, naaras ruskeampi. Pyrstö valkea, jonka kärjessä musta T-kuvio. Istuu näkyvästi avoimilla paikoilla. Laulu lyhyt kireähkö liverrys, varoitusääni ”hjii-tsak-tsak”.