Pesii yleisenä mutta piilottelevasti koko Suomen kaikentyyppisillä järvillä, merenlahdilla, soilla ja jokivarsilla. Kannan kooksi arvioidaan 200 000 paria. Parikkalassa myös varsin yleinen. Muuttaa meille huhti-toukokuussa ja lähtee talvialueilleen Keski- ja Etelä-Eurooppaan heinä-lokakuussa. Metsästysaika 20.8.–31.12.

Nimi: Tavi
Tieteellinen nimi: Anas crecca
Suku: sorsat
Heimo: sorsalinnut
Tuntomerkit:
Pienin sorsamme, tuskin pulun kokoinen. Juhlapukuinen koiras harmaavoittoinen, kanelinruskeassa päässä leveä vihreä silmänympäryslaikku, alaperä keltainen. Naaras tumman ja vaalean ruskean kirjava. Siipipeili tummanvihreä. Koiras ääntelee kuuluvasti ”krlik, krlik”, naaras rääkättää hätäisesti.