Ahven on yleinen koko Parikkalan alueella. Vain kaikkein rehevöityneimmissä vesissä ahvenet eivät viihdy.

Pienenä ahvenet syövät planktonia, keskenkasvuisina pohjaeläimiä ja myöhemmin toisia kaloja.

Ahven kutee toukokuussa.
Nimi: Ahven
Tieteellinen nimi: Perca fluviatilis
Suku: Ahvenet
Heimo: Ahvenkalat
Tuntomerkit:
Ahvenen kyljillä on tummat pystyjuovat. Sillä on kaksi selkäevää, joista etummaisen ruotojen kärjissä on terävät piikit.
Ahven voi kasvaa neljänkymmenen sentin mittaiseksi ja yli kolmen kilon painoiseksi.