Kuhat elävät mieluiten suurissa järvissä. Poikaset syövät pieninä planktonia ja vesien pikkueläimiä. Aikuisena kuha on toisia kaloja saalistava petokala.
Nimi: Kuha
Tieteellinen nimi: Stizostedion lucioperca
Suku: Kuhat
Heimo: Ahvenkalat
Tuntomerkit:
Kuha on kuin pitkulainen, vähäkuvioinen ja suuri ahven. Se voi kasvaa jopa kuudenkymmenen senttimetrin mittaiseksi ja kymmenen kilon painoiseksi.

Kuha kutee kivi tai hiekkapohjalle toukokuussa.