Rusakkoja tavataan asutuilla seuduilla Parikkalassa.

Rusakko synnyttää useita poikueita kesän mittaan. Emo ripottelee poikaset hajalleen maastoon. Emo imettää poikasia kolmen viikon ajan. Yksin maastossa oleva rusakon poika ei siis ole hylätty, eikä siihen saa koskea.

Rusakko voi elää jopa viisitoista vuotta!
Nimi: Rusakko
Tieteellinen nimi: Lepus europaeus
Suku: jänikset
Heimo: jänikset
Tuntomerkit:
Rusakko kasvaa hieman metsäjänistä suuremmaksi. Sillä on myös pidemmät korvat ja jalat. Talvisin rusakko on ruskea tai harmaa, ei valkoinen.

Rusakot liikkuvat mieluiten hämärissä, jolloin ne loikkivat pelloille tai niityille syömään ruohoa. Talvisin ne voivat järsiä omenapuita tai pihan koristepensaita.