Mäyriä tavataan koko Parikkalan alueella, mutta se ei ole runsas. Mäyrä liikkuu mieluiten hämärissä. Mäyrien asuttamalle alueelle syntyy selvä polkuverkosto, joka johtaa maan alle kaivettuun pesäluolastoon. Talvet mäyrä nukkuu talviunta.

Mäyrä synnyttää keväällä 1-4 poikasta.
Nimi: Mäyrä
Tieteellinen nimi: Meles meles
Suku: Mäyrät
Heimo: Näätäeläimet
Tuntomerkit:
Mäyrä on matalajalkainen, pitkäkarvainen näätäeläin. Kuonosta korviin on leveät mustat valkean reunustamat raidat. Korvat ovat pienet. Mäyrä kasvaa noin metrin mittaiseksi ja kymmenen kilon painoiseksi.

Mäyrä on kaikkiruokainen.