Syö kalaa sukeltamalla. Yksi tuoreimpia pesimälintujamme, jonka pesimäkannan suuruus on noussut huimasti vuoden 1996 ensipesinnän jälkeen. Nykykannaksi arvioidaan jo parituhatta paria merialueillamme. Parikkalassa lajia havaitaan lähinnä muuttoaikaan kymmeniä. Pesimäkantamme muuttaa pääosin Välimeren alueelle elo-syyskuussa, palaa maalis-huhtikuussa. Jäämeren lintuja talvehtii merialueillamme jäätilanteen mukaan. Rauhoitettu.

Nimi: Merimetso
Tieteellinen nimi: Phalacrocorax carbo
Suku: merimetsot
Heimo: pelikaanilinnut
Tuntomerkit:
 

Metsähanhen kokoinen. Yleisväritys musta, kurkku vaalea, nokka ja kaula varsin pitkät. Vanha lintu musta, nuori mustanruskea, vatsa vaaleampi. Seisoo luodolla pystyssä usein siivet levällään. Lentävät jonoissa ja auroissa välillä siivillään lyöden ja liitäen. Raakkuu rumasti pesimäpaikoillaan.