Pesii meillä yleensä vesien rannoilla etelästä aina Keski-Lappiin asti, yleisin Etelä- ja Kaakkois-Suomessa. Kanta-arvio vajaat 3000, Parikkalassa muutama kymmenen paria. Viipyy meillä toukokuulta syyskuulle, talvehtii trooppisessa Afrikassa.

Nimi: Nuolihaukka
Tieteellinen nimi: Falco subbuteo
Suku: jalohaukat
Heimo: jalohaukkalinnut
Tuntomerkit:
 

Varpushaukan kokoinen, pitkä- ja teräväsiipinen jalohaukka. Taitava lentäjä, joka tekee taivaalla sudenkorento- tai pääskyjahdissa huimia lentonäytöksiä. Muistuttaa eniten muuttohaukkaa, mutta on selvästi pienempi, hoikempi ja pitkäsiipisempi, tuuli- ja ampuhaukkaa tummempi. Yläpuoli mustanharmaa, alta kellertävä, jalkojen tienoon höyhenet punaiset. Kikittää pesäpaikoilla tuulihaukan tapaan.