Pesii Etelä-Suomesta Etelä-Lappiin harvalukuisena hiekkarannoilla, sorakuopilla ja täytemaakentillä, Parikkalassa vain muutamalla paikalla. Maamme kanta-arvio 5000 paria, vähentynyt. Meillä huhtikuulta syyskuulle, talvehtii Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Nimi: Pikkutylli
Tieteellinen nimi: Charadrius dubius
Suku: kurmitsat
Heimo: rantalinnut
Tuntomerkit:
 

Varpusen kokoinen tylliä vähän pienempi kahlaaja. Nokka ja jalat varsin lyhyet. Päältä ruskea, alta valkea, musta rintavyö ja naamari tyllin tapaan. Tyllistä erottavia tuntomerkkejä mm. kokomusta nokka, keltainen silmärengas ja kokoruskeat siivenpäällystät. Kutsuääni ”piy”, soidinpaikoilla kuuluu rytmikkäitä ärräpitoisia sarjoja.