Pesii lähes koko maassa soilla ja tuntureilla, etelässä laikuttain. Suomen kanta-arvio 60 000 paria. Parikkalassa näkee vain muuttoaikoina peltoaukeilla huhti-toukokuussa ja heinä-syyskuussa, suurimmillaan parvet voivat olla satapäisiä. Talvehtii Länsi- ja Etelä-Euroopassa.

Nimi: Kapustarinta
Tieteellinen nimi: Pluvialis apricaria
Suku: kurmitsat
Heimo: rantalinnut
Tuntomerkit:

Räkättirastaan kokoinen, tanakka kahlaaja. Kesällä päältä kullankeltainen tummin laikuin, alta musta, jota reunustaa leveä valkea raita. Talvisin ja nuoret kellanruskeita, alta kellertäviä. Lentää nopeasti voimakkain siivenlyönnein. Kutsuääni haikea ”plyy”, soidinääni mukava liverrys.