Pesii koloissa ja pöntöissä. Suomessa lounainen laji, viihtyy viljelyalueiden tuntumassa puistomaisissa metsissä. Kanta-arvio 6000 paria. Parikkalassa satunnainen pesijä, muuttoaikoinakin harvalukuinen. Meillä maaliskuulta lokakuulle, talvehtii Länsi-Euroopassa. Rauhoitettu.

Nimi: Uuttukyyhky
Tieteellinen nimi: Columba oenas
Suku: kyyhkyt
Heimo: kyyhkylinnut
Tuntomerkit:
 

Pulun kokoinen eli selkeästi sepelkyyhkyä pienempi ja lyhytpyrstöisempi. Tasaisen harmaa, lennossa siivenpäällisten vaaleanharmaat alueet erottuvat jyrkästi tummista siiven takareunoista. Soidinääni kaksitavuinen huhuilu ”huu-u huu-u huu-u”.