Supikoira


Tieteellinen nimi: Neyctereutes procyonoides
Suku: supikoirat
Heimo: koiraeläimet

Tuntomerkit: Supikoira on pienen koiran kokoinen, paksuturkkinen ja matalajalkainen eläin. Naama on musta ja harmaiden pitkien reunustama. Korvat ovat pienet ja pyöreät.

Supikoirat asustavat perhekunnittain kosteikkojen ja järvien rannalla. Pesänsä ne tekevät onkaloon, juurakon alle, ladon alle tai muuhun vastaavaan paikkaan. Supikoirat liikkuvat öisin ja silloin ne etsivät ruuakseen pikkueläimiä, raatoja, lintujen munia tai hedelmiä.

Supikoira on yleinen Parikkalassa. Supikoira on alun perin Aasiasta. Sitä istutettiin Länsi-Venäjälle, mistä laji on myöhemmin levittäytynyt.

Supikoira nukkuu talvisin talviunta. Ne heräilevät kuitenkin leudoilla säillä. Supikoiran jälki on kuin pienen koiran jälki.